A platós teherautó bérlés előnyeiről

A platós teherautó bérlés egy remek lehetőség arra, hogy magánemberek, sőt vállalkozások is nagyobb mennyiséget vagy nagyobb méretű rakományokat tudjanak kényelmesen szállítani. Ehhez persze utána kell nézni a pontos vezetői szabályoknak, ugyanis nem minden bérelhető járművet vezethet az ember B kategóriájú jogosítvánnyal. Ennek ellenére, sok olyan jármű található a kölcsönzőknél, melyeket nagyon is kényelmesen és szabályosan vezethet bárki, aki személyautóval is járhat. És hogy miért is bérlünk? A válasz kézenfekvő. Mert az ember nem tart csak úgy egy hatalmas járművet a garázsa mellett, ami számos különböző költséggel jár, ráadásul rendkívül helyigényes. Amikor azonban szükség van rá, mindig kéznél lesz: bérelni ugyanis bármikor lehet.

A platós teherautó bérlés csupán az egyike a lehetőségeknek

A platós teherautó bérlés csupán az egyike a számtalan járműfajtának, amit bérelni lehet. A Határautónál például többfajta személyautó közül választhatunk, de speciális járművekben sem szűkölködik. A platós teherautó bérlésen túl még választhatunk a ponyvás teherautók, kisteherautók és hűtőautók közül is. Mindegyiknek megvan persze a maga feladatköre, azonban bárkinél hozhatja úgy az élet, hogy valamilyen speciálisabb jellegű járműre lesz szüksége a jövőben. Nézzük csak meg a költözést, amihez egy ponyvás teherautó ideális szállítóeszközként szolgálhat. A hűtőautó a nevéből is adódóan, az olyan termékek szállítására alkalmas, amelyeknek egységes, hűvös hőmérsékletre van szükségük, tehát többnyire élelmiszerek szállítmányozására hasznosítják. És hogy mire jó a platós teherautó bérlés? Erre pontosabban is szeretnék válaszolni.

Platos-teherauto-berles-pic2

Miért pont a platós teherautó bérlés?

A platós teherautó bérlés sokrétű megoldásként szolgál. Ha nincs esős időszak, gyakorlatilag bármit el lehet szállítani. Betakarítás után gyümölcsöket, terményeket, szénabálákat. Akár néhány bútort is, ha gondosan letakarjuk azokat. Jó megoldás lehet építkezéseknél hasznosítani, mert hosszú faáruk, fémrudak is könnyedén elférnek rajta. Ez azonban még mindig csak a méretének előnyeit írja le. A billenő platóval rendelkező autók ugyanis a leghasznosabb szállítóeszközök közé tartoznak. Remek megoldás szóródóanyagok szállításához. Hogyha az ember ezeken spórolni akar, és nem egy céggel szállíttatni ki feláron ezeket a dolgokat, akkor akár még a platós teherautó bérlés is kedvezőbb megoldás lehet. Ez főleg akkor szolgál jó választásként, ha sok különböző anyagot kell megrendelnünk.

Képzeljük csak el, egy ilyen vállalkozás minden anyagot külön szállítana ki hozzánk, persze minden benzinköltséget és bért felszámolva. Ez a részükről teljesen érthető, azonban ha az ember egy bizonyos összeget szán az építkezésre, akkor időnként kreatív megoldásokban is kell gondolkoznia. Ha azonban a platós teherautó bérlést választjuk, akkor akár többször is fordulhatunk a céghez, a bérleti díjunkon ez már nem fog változtatni. Egyik alkalommal sódert, máskor kavicsot, murvát, termőföldet szállíthatunk a segítségével. Egy munkával teli nap után megtelhet a kert a felhasználandó anyagokkal, és vissza is vihetjük az otthonába a bérelt járművet, azonban érdemes még a munkálatok előtt átnézni az erre vonatkozó szabályokat is

A platós teherautó bérlésről: egyszerű, de nagyszerű

A platós teherautó bérlés önmagában tehát igen hasznos, de rendkívül egyszerű folyamat. Azért említettem éppen a Határautó oldalát, mert ott nem csak a bérlésről általánosságban olvashatunk részletesebben, hanem minden egyes modellre részletesen láthatjuk a bérleti díjakat. Ez nem csak a platós teherautó bérlésre igaz, hanem minden személyaztóra is, így könnyedén tud az ember választani, ráadásul arra nézve is kapunk információkat, hogy milyen időközönként változik a bérleti díj. Ha ugyanis hosszabb időre, három napra, egy hétre, több hétre bérlünk, akkor a napi átlag alacsonyabb lesz természetesen. A Határautó helyileg ráadásul a főváros egy könnyen megközelíthető részén van, így nagyon sokaknak ideális választásként szolgálhat.

Platos-teherauto-berles-pic3

Miért éri meg vállalkozóként a platós teherautó bérlés?

A platós teherautó bérlés nem csak magánemberként jó megoldás sürgős esetekben, de vállalkozóként is remek lehetőséget nyújt mindenki számára. A saját nagyobb jármű, főleg a kezdetekben, sok problémát és fejtörést okozhat, azonban erre remek megoldásként szolgál a kölcsönzés. Egyszerű módja annak, hogy az anyagi és/vagy helyhiányt valahogyan kiküszöbölje az ember, így könnyebben indulhat el az üzlet, ráadásul kedvezményekre is szert tehetünk. Jó megoldás lehet tehát mindazoknak, akik még csak most indították be az üzletet, vagy egyszerűen nem szeretnék egy saját nagyjárműbe ölni a pénzüket, esetleg nincs folyamatosan szükségük a platós teherautóra. Ha pedig a későbbiekben meglesz az anyagi keret a vásárláshoz, akkor be lehet szerezni egy saját szállítóeszközt. Addig is, ideális megoldásként szolgál a platós teherautó bérlés. Nem érdemes tehát kihagyni, hogyha az ember spórolni vagy gyűjtögetni szeretne inkább, esetleg valamilyen más irányba fektetni az üzlet tőkéjét vagy bevételét.