Tapasztalatok egy Budapest munkásszálló alternatíváról

Bár őszintén szólva nem saját tapasztalatot fogok megosztani a Budapest munkásszálló lehetőségéről, hiszen én magam is Budapesti lakosként soha nem szorultam rá arra, hogy esetlegesen igénybe kelljen vennem hasonló lehetőségeket. Ellenben egy kedves vidéki barátomnak, aki nem mellesleg hozzám hasonlóan az építőiparban dolgozik nagyon hirtelen volt szüksége szállásra. Nem tudtuk számára megoldani sem úgy, hogy hozzám jöjjön, sem úgy, hogy esetleg valami ismerőshöz, így két lehetőség volt. Vagy valami komolyabb jellegű szállás, vagy esetlegesen Budapest munkásszállás lehetőségei közül egy, mely valljuk be sokkal, de sokkal kedvezőbb árkategóriában mozog, mint mondjuk egy hotel szoba, de akár csak egy arbnb-nél is sokkalta kedvezőbb ajánlat.

Budapest-munkasszallo-pic3

Természetesen úgy gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy arra a pár napra, amíg távol van az otthonától, milyen jellegű szálláson szeretne tartózkodni. Én személy szerint tipikusan az a lány vagyok, aki elképesztően ragaszkodik ahhoz, hogy nagyon – nagyon igényes környezet vegye körül a nap teljes részében, a szállásán pedig kiváltképpen még abban az esetben is, ha csak aludni járok haza. Lehetséges, hogy túl hepciás vagyok, de számomra ténylegesen elképesztően fontos, hogy nagyon minőségi és bizony olykor luxus környezet vegyen körül abban az esetben is, ha utaznék. Én személy szerint úgy gondolom, hogy valószínűleg csakis én rendelkezem ennyire nagyon magas igényekkel és én nem is feltétlen tartom jó ötletnek azt, hogy ennyire túl tolom ezt a dolgot, ugyanis bizony gyakran előfordult már velem olyan is, hogy bizony azért mondtam le, egy egyébként abszolút jónak ígérkező munkát, mert úgy éreztem, hogy az a szállás, amit a munkahelyem kínál, az abszolút nem felel meg az igényeimnek.

Miért volt a Budapest munkásszálló választás előnyösebb?

Természetesen ez tényleg egy elég rossz tulajdonság és abszolút nem azt mondom, hogy ez követendő példa lenne, távol álljon tőlem, hogy ilyet mondjak, itt az egyetlen fontos szempont, hogy az ember megtalálja az aktuális munkájához képest legközelebb eső szállást, mely arra az időszakra, míg egy adott helyen tartózkodik szálláshelyet ad. Ez a legfontosabb főleg abban az esetben, ha építkezési vezetőként dolgozunk. Természetesen ez abszolút nem arról szól, hogy milyen szállást kapunk, ez csak az én irreális igény rendszeremnek volt nem megfelelő, mellyel valljuk, be abszolút nem kell foglalkozni, az csak az én hülyeségem. De a kedves barátomnak, akinek azonnal egy Budapest munkásszálló lehetőségre volt szüksége, abszolút megfelelt ez az alternatíva, hiszen ez a lehető legolcsóbb szálláshely, amit csak lehet találni, amennyiben nincsen ismerősünk, akinél ideiglenesen ellaknánk. De természetesen erre nem hiszem, hogy minden városban lehetőség adódna, hiszen az építkezés vállalkozók arról híresek, hogy nekik ténylegesen az egész országot be kell járniuk a munkájukból kifolyólag, ami nem feltétlen a legjobb dolog, hiszen hosszútávon rendkívül frusztráló tud lenni a röghöz kötetlenség, de valljuk, be valószínűleg pont ebből a hátrányból kifolyólag fizet oly annyira jól az építőipar, hiszen ezt a folyamatos váltakozó székhelyet feltétlenül fontos megfizetni. 

Budapest-munkasszallo-pic2

 Budapest munkásszálló, avagy miért válasszuk ezt az alternatívát?

Én személy szerint úgy gondolom, hogy a lehető legjobb alternatíva ez arra az esetre, ha a munkahelyünk megköveteli a folyamatos jellegű utazást, ugyanis egészen biztosan megköveteli, olyan esetekben komoly szükségünk van ránk bizonyos jellegű projektekben. Azt viszont fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy ha ténylegesen jó vagy a szakmában és profin menedzselsz le egy projektet, akkor bizony egészen biztosan szükség lesz a munkánkra az ország több területén is, ami azt jelenti, hogy még több munkánk lesz, és még többet kell utaznunk az országban szerte és szerte. Ilyen esetekben szokta felajánlani a munkahelyünk, hogy kifizeti a szállásunkat, amennyiben erre igényt tartunk, de általában ezek a szálláshelyek egyszerű munkásszállók szoktak lenni. A kedves már fentiekben említett barátomnak is elsősorban olyan jellegű szállásokat ajánlottak, melyek a Budapest munkásszálló alternatívájára lettek kitalálva, hiszen általában ezek a cégek ezt tudják megfizetni az alkalmazottaiknak, akik ezzel nagy százalékban abszolút meg is vannak elégedve. Én személy szerint mindenkinek nagyon ajánlom Budapest munkásszálló eshetőségeit.