A sóder szállítás árak összetételéről bővebben

A sóder szállítás árak évről évre kisebb-nagyobb mértékben változhatnak. Feltehetően a koronavírus okozta túl sok szabadidő miatt igencsak megugorhattak az árak az elmúlt évben, ami folyamatosan vissza fog kúszni majd. Aki azonban idén tervez építkezni, annak mindenképpen szüksége lesz sóderra, így érdemes egy kicsit jobban tudakozódni a sóder szállítás árak felől. Honnan érdemes rendelni és milyen fajtát? Milyen különböző osztályozások közül választhatunk? Mennyi sóderra lesz szükség a felújításhoz? Többet vagy kevesebbet? Ezekre a kérdésekre keressük nagyvonalakban a választ.

sóder szállítás ár1_2

Mitől függ a sóder szállítás ára?

A sóder szállítás ára számos tényező alapján tud változni. Az osztályozás alapján máris különböző árkategóriákról beszélhetünk. Ezeket az osztályokat sajnos nem jó váltogatni ár alapján, ugyanis minőségileg megvan mindegyiknek a felhasználási területe, amitől nem ajánlott eltérni. Éppen ezért, jó ha már a munkálatok elején megpróbálunk dönteni efelől a kérdés felől. Durva beton lesz vagy téglakitöltő? Esetleg vékony járda, lépcső külső burkolatja vagy vastagabb vakolat? Persze nem kell mindegyik lehetőség esetén különféle osztályokról beszélni, néhány kategóriát össze lehet vonni.

A másik fontos tényezője a sóder szállítás áraknak nem más, mint a szállítási távolság és szállítás összessége. Mivel általában nagyobb mennyiséget rendelünk a szóródóanyagokból, ezért előfordulhat, hogy több fordulóra is szükség lesz az otthonunk és a cég között. Ez azért fontos, mert a külön fordulók több pénzbe kerülnek. Ez a sok anyag és a különböző osztályú vagy fajtájú szóródóanyagok esetében is problémás lehet. Éppen ezért, már mindent jó előre meg kell terveznie az embernek. És persze az sem mindegy, hogy milyen messze van az embertől a cég, ahonnan rendeli az adott alapanyagokat. Ez vidéken általában adott, nem nagyon van választási lehetősége az embernek, főleg nem a kisebb falvakban, ahol hatalmas különbségek lehetnek távolságban két lehetőség között. Budapesten azonban ennyire nem egyértelmű a helyzet, amikor a választásról van szó. A Fuvar-Oda oldalát tudom ajánlani különösen, mert ők több kerületbe is szállítanak, és bizonyos kerületekben és fővároshoz közeli városokba is jó áron, sőt kedvezményesen tudnak szállítani, ez pedig sokat nyom a latba a választás során. Emellett, ha nagyobb mennyiséget vagy különböző anyagokat akarunk szállítani, további árengedményekre is lecsaphatunk az ajánlatkérés során, amit ide kattintva lehet elérni: https://www.fuvar-oda.hu/soder.

sóder szállítás ár1_1

A sóder szállítás ár és a felhasználás

Amikor a sóder szállítás árakról van szó, számos építkezési feladatot végig kell gondolnia az embernek, hogyha nem akar túl nagy felesleget vagy éppen túl kevés alapanyagot vásárolni. Mindkettő sok hátránnyal járhat. Általában azt szoktuk mondani, hogy inkább egy kicsit több legyen, mint kevesebb, mert maximum odaadjuk a szomszédnak azt a pár lapátnyi sódert, azonban ha kevesebbről van szó, akkor újabb rendelés következik, ami viszont nagy költségveszteséggel járhat az építkezés szempontjából. Viszont a sóder számos feladathoz szükséges minden építkezés során. Vakoláshoz, töltéshez, rögzítéshez és kifejezetten gyakorlati építéshez is használjuk. Hogyha az udvart újítja fel valaki, nem lesz elég a kisebb mennyiség, mert sokat fogyaszt akár egy járda elkészítése is. Miért kell még belőle sok? A beton nagy része sóderbál áll, az adja a fő tömegét, így tulajdonképpen amennyi betonra van szükségünk, majdnem annyi betonnal is kell számolnunk. Ha ennél valaki pontosabb információkat keres, az interneten számos oldal foglalkozik azzal, hogyan lehet a tökéletes betont elkészíteni az egyes munkálatokhoz.

A sóder szállítás árakról összességében

Láthatjuk tehát, hogy már az építkezés, felújítás, kertátépítés elkezdésében is mennyi munka van. Előre el kell döntenünk és ki kell számolnunk számos fontos tényezőt ahhoz, hogy sikeres munkának nézzünk elébe. Mindez függ a különböző sóder szállítás áraktól, az osztályozástól, a cég és az otthonunk távolságától. A sikeres munkálathoz nem csak számolnunk kell tudni, hanem néhány stratégiai lépést is be kell vetnünk, mint például a kicsit több alapanyag rendelése. Ami pedig a sóder szállítás árakat illeti, még egy kicsit le is faraghat belőlük az ember, hogyha már szóródóanyagokkal együtt rendeli meg azokat és nem külön-külön. Így tehát ezekkel is még a tervezési folyamat közben kezdjünk el számolni, hogy egyben kedvezményesebb áron megrendelhessünk minden fontos anyagot, ami az építkezés sikeréhez vezethet. Azoknak pedig, akik Budapesten vagy annak közelében élnek, mindenképpen tudom ajánlani a Fuvar-Oda oldalát, amit be is linkeltem, hogy mindenki biztosan meg tudja találni azt. A másik linken pedig betonkészítési tanácsok és útmutató található, amely szintén fontos információkkal szolgálhat. Mindenkinek sok sikert és kitartást a melegben is a kemény munkához, ami egy építkezéssel jár együtt. Érdemes még az igazi hőség előtt nekiállni ennek, úgyhogy akár már ma el is kezdhetjük a fejszámolást az alapanyagok tekintetében.