Mit kell tudni a Foresto nyakörvről?

Először a Foresto nyakörvről általánosságban érdemes beszélni egy kicsit. Ez egy olyan nyakörvfajta, amely a bolhák és a kullancsok ellen is hatásos védelmet nyújt kedvenceink számára. Kutyákra és macskákra egyaránt találhatunk a gyártónál megfelelő terméket. Érdemes tudni, hogy az egyes Foresto nyakörveket bizonyos súlyhatár felett szabad az állatra tenni, azonban a védelem nyolc teljes hónapon át kitart. Ez azért is fontos, mert a bolhák tavasztól őszig támadják meg legszélsőségesebb időtávot nézve az állatot, így egyetlen Foresto nyakörv egy teljes évi szezonra elegendő a kedvencünk számára. Érdemes még egy nagyon fontos dolgot tudni róla, amit a legtöbb nyakörv nem kínál fel: egy olyan biztonsági zárral rendelkezik, amely megakadályozza, hogy megfojtsa az öv az állatot. Mit is jelent ez? A legtöbb gazdi azért tart a bolhanyakörvek használatától, mert félnek, hogy az állat esetleg valamilyen gallyba, kerítés kiálló részébe beakadva veszélybe sodorná az életét. A Foresto nyakörvnél azonban ettől nem kell tartani, így teljes biztonsággal használható.

Foresto nyakörv1_3

A Foresto nyakörv és a bolhák: tények és tévhitek

Magyarországon, talán a világ egészén számos tévhit terjeng a bolhákról. Veszélyesek? Képesek megölni az állatot? Átmásznak az emberre? A lakásban el tudnak terjedni? Ilyen, és egyéb gyakran feltett kérdésekre fogjuk keresni a választ az elkövetkező néhány bekezdésben.

A bolhák általában vadállatokon, a szabadban élő vadakon telepednek meg, azonban ugyanolyan veszéllyel vannak a házikedvencekre is. Manapság nehéz olyan állatot találni, amelyik ne szenvedne ettől a problémától, ha nincs megfelelő védekezési lehetősége. Fontos ugyanis megkülönböztetnünk, hogy nem csak gyógyítása, ellenszere van a bolháknak, hanem megelőző módszere is. A Foresto nyakörv az egyik olyan termék, amely mindkét esetben hatásos. Habár szagtalan kivitelő, hatásosan képes távol tartani a bolhákat még mielőtt az állat bundájában elszaporodnának, és a már fertőzött állatokon is képes segíteni. Semleges szagának hála a mi kedvencünk nem akar majd megszabadulni a nyakörvtől, amit sok más, általában kellemetlen citromos illatú termék nem mondhat el magáról. Ez azért is nagyon fontos, mert ha az állat nem kedveli a szagot, és letornázza magáról az övet, akkor kicsi a valószínűsége, hogy gyorsan – ha egyáltalán – képesek leszünk megtalálni a több ezer forintot érő bolhakészítményt.

Visszatérve a bolhákra: ezek olyan apró, 1-6 mm-es élőlények, amelyektől nagyon nehéz megszabadulni. Ennek egyik oka az apró termetük, és hogyha elterjednek, akár több száz, sőt még több élőlény is lehet az állat bundájában. Nagyon nehéz őket a szőrből kiszedni, ráadásul gyorsan és magasra képesek ugrani, így elkapni is nehéz őket. Ha mégis sikerül a kezeink közé kaparintani egy-egy példányt, még mindig megszabadulhat, ugyanis a bolhákat csak két köröm közé téve lehet „szétpattintani”, hogy elpusztuljon, ami több száz darabnál nem járható út. Környezetére ráadásul rendkívül igénytelen állattal van dolgunk, amely szinte a jég hátán is megél, ahogy ezt mondani szokták.

De veszélyes az emberre? A válasz az, hogy igen is meg nem is. A bolháknak körülbelül 2000 faja van elterjedve, ezek közül valamelyik emberi testen is él, valamelyik pedig kifejezetten az állatokat választja. Ez azt jelenti pontosan, hogy nem tudhatjuk biztosan. Általánosságban elmondható, hogy a macskák bolhái kevésbé terjednek át az emberre, mint a kutyáké, azonban még azok is járhatnak kellemetlenséggel. Ha nem is terjednek el, egy-két darab képes megcsípni az embert, amit nyilvánvalóan senki nem szeretne, miközben a kedvencével foglalkozik. Akkor is érdemes tehát a Foresto nyakörvet alkalmazni, hogyha nem feltétlenül magunkat féltjük. Érdemes lehet tehát minél előbb megrendelni: https://www.petnet.hu/gyarto/Foresto-326.

Foresto nyakörv1_1

A Foresto nyakörv segít a betegségek megelőzésében

A Foresto nyakörv segítségével elűzhetjük és megelőzhetjük a bolhák elterjedését az álalton, azonban ennek következtében meg is védjük őket további kellemetlen betegségektől. A bolhák csípése ugyanis irritálja az állatot, aki ennek következtében elkezdi vakarni a bőrét. Sokszor látni olyan kutyákat és macskákat, akik véresre képesek vakarni a saját testüket, ami számos veszélyforrást jelent. Kosz mehet ezekbe a sebekbe, amiket ráadásul nem lehet megfelelően megvédeni sem, további kórokozók költözhetnek ezekbe, legyek köphetik be azokat, még vérmérgezés is előfordulhat bizonyos esetekben. Igen komoly károkat képesek okozni az állat testén ezek az apró lények tehát, így semmiképpen nem szabad hagyni, hogy az állat kezeletlenül maradjon.

A Foresto nyakörv mellett mit érdemes bevetni?

Habár a Foresto nyakörv önmagában is hatásos, ha még nagyobb biztonságot szeretnénk az állat számára, érdemes lehet lekezelni a fekvőhelyét is, azonban magán az állaton nem kell további gyógykészítményt alkalmaznunk. Érdemes lehet még a fertőzött állatot alaposan megmosdatni álló vízben, és a szőrét még vizesen alaposan átfésülni apró fogú fésűvel, esetleg kifejezetten erre való termékkel, hogy minél többet azonnal el tudjunk távolítani, így az az állat bőrének is instant megkönnyebbülést jelenthet, azonban ez sajnos nem tartós megoldás, így a Foresto nyakörv viselése mindenképpen elengedhetetlen az állat egészségének érdekében.